Easydental


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Ροχαλητό

Απορίες

Ροχαλητό


Τι είναι το ροχαλητό; Το ροχαλητό είναι μια έντονη ενοχλητική διαταραχή του ύπνου. Οι έρευνες που έχουν γίνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναφέρουν πως το 45% αντρών και γυναικών ροχαλίζουν περιστασιακά, ενώ το 25% σε καθημερινή βάση. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται περισσότερο μεταξύ των αντρών ηλικίας 25-60 ετών (δηλαδή αυτών που βρίσκονται στην παραγωγική τους ηλικία), ενώ στις γυναίκες αυξάνεται όταν μπουν στην εμμηνόπαυση.Πως δημιουργείται το ροχαλητό;
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε μερικά άτομα, οι μαλακοί ιστοί των ανώτερων αεροφόρων οδών χαλαρώνουν τόσο ώστε τελικά αποκλείουν τελείως την δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες.

Κατά την διάρκεια αυτής της απόφραξης παρατηρείται συνήθως ροχαλητό και όσο η απόφραξη παρατείνεται όλο και περισσότερο μειώνεται η οξυγόνωση του αίματος και των ιστών του σώματος και το ροχαλητό επιδεινώνεται.

Τελικά ο ασθενής ξυπνά ξαφνικά, συνήθως αναζητώντας αέρα, και αμέσως ξανακοιμάται. Αυτός ο κύκλος μπορεί να επαναλαμβάνεται συνεχώς μέχρι και 600 φορές κάθε νύκτα, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο ασθενής! Ανεξάρτητα εάν το ροχαλητό απειλεί την υγεία σας ή την σχέση σας, η απλούστερη και πιο αποτελεσματική λύση είναι η ενδοστοματική συσκευή ΤΑΡ.

Κινδυνεύει η υγεία μου; Το ροχαλητό αυτό καθαυτό, πέρα από την κούραση που προκαλεί λόγω της κακής ποιότητας του ύπνου, τις περισσότερες φορές δεν είναι επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή του ασθενούς. Εάν ,όμως, συνοδεύεται από διαπιστωμένα επεισόδια άπνοιας, δηλαδή διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να ανήκει σε ένα γενικότερο σύνδρομο ,που λέγεται Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας (ΣΥΑ) – “Sleep apnea syndrome”. Το Σύνδρομο Υπνικής Άπνοιας έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς και είναι απειλητικό ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, καθώς εμπλέκεται με υπέρταση, στεφανιαία νόσο και αρρυθμίες.

Συνέπειες: Από κούραση και συνεχή υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας εώς και το καρδιακό έμφραγμα. Επειδή η αποφρακτική άπνοια οδηγεί σε εντονότερες διαταραχές του ύπνου και λείπει η αναζωογονητική επίδραση του τελευταίου στον οργανισμό, αποτελεί την βασική αιτία εκδήλωσης αυξημένης κόπωσης, συνεχούς υπνηλίας και μειωμένης επαγγελματικής δραστηριότητας και παραγωγικότητας κατά την διάρκεια της ημέρας, προβλημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος και υψηλότερου κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικών. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι χωρίς θεραπεία οι συγκεκριμένοι ασθενείς έχουν μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Θεραπεία: Με την συσκευή έλκεται η κάτω γνάθος προς τα εμπρός και σας απαλλάσει από το βασανιστικό ροχαλητό. Η ενδοστοματική συσκευή βοηθά στην καταπολέμηση του ενοχλητικού φαινομένου του ροχαλητού και την αποφυγή της επικίνδυνης επίδρασής του στην υγεία και της αρμονικής σχέσης σας με τους δικούσας ανθρώπους.

Η ενδοστοματική συσκευή

* Κατασκευάζεται αποκλειστικά για εσάς...
* Μπορεί κάθε στιγμή να ρυθμιστεί και να ενεργοποιηθεί από τον ασθενή...
* Απλή και άνετη τοποθέτηση...
* Προσφέρει άμεσα, σωστή αναπνοή και ξεκούραστο ύπνο...

Μέτρα Πρόληψης

* Όχι στο πολύ φαγητό πριν τον ύπνο...
* Αποφεύγετε το αλκοόλ πριν τον ύπνο...
* Διατηρείστε το φυσιολογικό βάρος για το ύψος σας...
* Ανυψώστε κατά 12 εκατοστά το άνω μέρος του κρεβατιού...
* Αποφεύγετε τα ηρεμιστικά και γενικά φάρμακα που επηρεάζουν την αναπνοή...
* Φροντήστε να μην είναι ξηρός ο αέρας του υπνοδοματίου σας...
* Πλάγια θέση σώματος, κατά την διάρκεια του ύπνου...

Αποφρακτική άπνοια του ύπνου προκαλεί

* Διαταραχή ύπνου
* Προβλήματα συμβίωσης
* Πρωινούς πονοκεφάλους
* Κατάθλιψη
* Αρρυθμίες
* Υψηλή πίεση
* Κούραση ή εξασθένηση και μειωμενη δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης
* Καρδιακά εμφάγματα


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού