Easydental


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Πικρή Πορτοκαλάδα

Απορίες

Γιατί Πικρίζει Η Πορτοκαλάδα Όταν Καταναλωθεί
Αμέσως Μετά Το Βούρτσισμα Των Δοντιών;



Μια γουλιά από χυμό πορτοκαλιού μετά το καθημερινό πλύσιμο των δοντιών, αφήνει τόσο απαίσια γεύση, που μπορεί να σας χαλάσει τη μέρα. Η οδοντόκρεμα, όμως δεν αλλοιώνει τη γεύση άλλων φαγητών και ποτών. Γιατί, λοιπόν, ο συνδυασμός με την πορτοκαλάδα είναι τόσο αποτυχημένος;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ένοχος είναι το λαουροθειικό νάτριο, αφρίζον συστατικό που περιέχεται στις περισσότερες οδοντόκρεμες. Κάθε κύτταρο γεύσης διαθέτει μία εξωτερική μεμβράνη με υποδοχείς. Το παραπάνω συστατικό, εξηγεί η καθηγήτρια οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Linda Bartoshuk, εισχωρεί στη μεμβράνη και επηρεάζει προσωρινά τη λειτουργία των υποδοχέων με αποτέλεσμα, φυσικά, να αλλοιώνεται η γεύση. Τώρα γνωρίζετε την αιτία!



Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού