Κύριο Μενού:
Ενδοδοντία
Μετά τη Ενδοδοντική θεραπεία…
* Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν σκοπό να βοηθήσουν και να απαλύνουν τα ενοχλήματα που μπορεί να εμφανιστούν, μετά την θεραπεία που έγινε στο δόντι σας.
1. Λίγη ώρα μετά το τέλος της ενδοδοντικής θεραπείας, και πριν λήξει η δράση του τοπικού αναισθητικού "για αποτελεσματικότερη δράση", πάρτε ένα παυσίπονο (Panadol, Depon, Mesulid, κ.τ.λ.) για την αποφυγή ενοχλήσεων ή πόνου.
2. Σε περίπτωση που ο θεράπων ιατρός, σας σύστησε προληπτικό θεραπευτικό σχήμα με αντιβίωση Amoxil 500mg ή και Flagyl 500mg ανά 8 ώρες" θα πρέπει να το τηρήσετε σχολαστικά, για όσο χρόνο σας έχει επισημανθεί και να μην διακόψετε την αγωγή ακόμα και αν νιώθετε "καλά", για αποφυγή δυσάρεστου συμβάματος όπως είναι το οίδημα.
3. Μετά το τέλος της ενδοδοντικής θεραπείας, στο δόντι σας τοποθετήθηκε προσωρινή έμφραξη "σφράγισμα". Θα πρέπει μετά μίας εβδομάδας το αργότερο, να "αποκατασταθεί προσθετικά με μόνιμη έμφραξη ή και να προστατευθεί με στεφάνη "θήκη", εάν κριθεί αναγκαίο.
4. Μέχρι τη στιγμή που θα τοποθετηθεί η στεφάνη, θα πρέπει να αποφεύγετε τη μάσηση από την πλευρά που βρίσκετε το ενδοδοντικά θεραπευμένο δόντι. Ο λόγος, είναι η αποφυγή δυσάρεστου συμβάματος όπως είναι το οριζόντιο ή κάθετο κάταγμα του θεραπευμένου δοντιού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εξαγωγή αυτού.
5. Μετά το τέλος της θεραπείας είναι δυνατόν για λίγες ημέρες να έχετε κάποιες ενοχλήσεις στο δόντι που έχει θεραπευτεί ενδοδοντικά, είναι φυσιολογικό.
6. Το δόντι που έχει θεραπευτεί ενδοδοντικά θα "κρατήσει" ; Όσο και ένα υγιές. Η στήριξη του δοντιού από το οστό της γνάθου δεν έχει σχέση με την ενδοδοντική θεραπεία.
7. Αν το θεωρήσετε αναγκαίο, μην διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας.