Easydental


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Invisaligne

Ορθοδοντική

Θεραπεία με λεπτούς διαφανείς νάρθηκες
(INVISALIGN treatment)


Η απόλυτη αισθητική θεραπεία για εφήβους και ενήλικες χωρίς brackets με διαφανείς, σχεδόν αόρατους, κινητούς νάρθηκες. Η θεραπεία Invisalign επιτρέπει τη διατήρηση ακόμα καλύτερης στοματικής υγιεινής και άνεσης του ασθενή λόγω άσκησης μικρότερων δυνάμεων στα δόντια, εύκολη αφαίρεση των ναρθήκων οποιαδήποτε στιγμή, καθόλου τραυματισμούς στα ούλα και τα μάγουλα ούτε δυσκολία στην ομιλία και το φαγητό. Από κλινικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η ορθοδοντική θεραπεία με νάρθηκες Invisalign :
* Βελτιώνει την υγεία των ούλων και των περιοδοντικών ιστών
* Δεν προκαλεί μικροφθορές στο σμάλτο των δοντιών όπως τα κολλητά brackets
* Είναι απόλυτα προβλέψιμη αφού οι κινήσεις των δοντιών έχουν σχεδιασθεί με βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και είναι γνωστές από την αρχή της θεραπείας!
Οι ασθενείς φορούν τους νάρθηκες για 22 ώρες ανά 24ωρο στα δόντια τους και τους βγάζουν μόνο όταν χρειασθεί, δηλ. στο φαγητό ή το βούρτσισμα. Οι νάρθηκες φοριούνται για 2 εβδομάδες και μετά τους αλλάζει ο ασθενής φορώντας τους επόμενους που του έχει δώσει ο Ορθοδοντικός. Έτσι προχωρά η θεραπεία μέχρι τους τελευταίους νάρθηκες που θα μετακινήσουν τα δόντια στις τελικές τους, ίσιες θέσεις. Φυσικά ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος του κάθε ασθενή χρησιμοποιείται και αντίστοιχος αριθμός ναρθήκων που συνήθως διαμορφώνουν το χρόνο θεραπείας σε 8 - 18 μήνες.
Η θεραπεία Invisalign λόγω της απουσίας των brackets από τα δόντια επιτρέπει τη διατήρηση καλύτερης στοματικής υγιεινής ενώ συνεισφέρει στη μεγαλύτερη άνεση του ασθενή λόγω άσκησης βιολογικότερων δυνάμεων στα δόντια, που υπολογίζονται με τη βοήθεια υπολογιστή. Η εύκολη αφαίρεση των ναρθήκων οποιαδήποτε στιγμή, η απουσία τραυματισμών στα χείλη, τη γλώσσα και τα μάγουλα, η μεγάλη ευκολία των ασθενών στην ομιλία και το φαγητό είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής.
Από κλινικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η ορθοδοντική θεραπεία με νάρθηκες Invisalign:
Βελτιώνει την υγεία των ούλων και των περιοδοντικών ιστών. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες Invisalign παρατηρείται μείωση σε φλεγμονές (ουλίτιδες) και στο μάτωμα των ούλων, πράγμα αναμενόμενο αφού το καθημερινό βούρτσισμα βγάζοντας τους νάρθηκες είναι μια εύκολη και γρήγορη υπόθεση. Αυτό ισχύει ακόμα και για πολυάσχολους ασθενείς, οι οποίοι επιπλέον απολαμβάνουν το φαγητό τους χωρίς την παρουσία των ναρθήκων. Έτσι τα δόντια και τα ούλα δε μαζεύουν πια υπολείμματα τροφών όπως συμβαίνει με τα κολλητά brackets, όπου πάνω τους συσσωρεύονται τροφές κατά τη διάρκεια του φαγητού. Και όλοι γνωρίζουμε τη δυσκολία και τον περισσότερο χρόνο που χρειάζεται για να απομακρύνουμε τη μικροβιακή πλάκα από τις επιφάνειες των brackets με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα και γενικά την αδυναμία των ασθενών να διατηρήσουν δόντια και brackets καθαρά. Αυτό άλλωστε οδηγεί συχνά σε φαινόμενα εμφάνισης μικρών τερηδόνων γύρω από τα κολλητά brackets ιδιαίτερα σε εφήβους ασθενείς.

Δεν προκαλεί μικροφθορές στο σμάλτο των δοντιών όπως τα κολλητά brackets. Η αποκόλληση των brackets στο τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας γίνεται με μεγάλη προσοχή από το γιατρό για να ελαττωθεί στο ελάχιστο η πρόκληση πόνου στον ασθενή και φθοράς της αδαμαντίνης (σμάλτου) των δοντιών. Είναι μία διαδικασία που πάντα απασχολεί τους ασθενείς και μάλιστα τα παιδιά την αντιμετωπίζουν συχνά με φόβο. Στη θεραπεία Invisalign δεν υπάρχει καταστροφή του σμάλτου των δοντιών αφού δεν υπάρχουν κολλητά brackets ενώ και ο πόνος είναι ελάχιστος αφού οι δυνάμεις που εφαρμόζονται είναι ήπιες.
Η θεραπεία Invisalign και οι ελαφρές δυνάμεις που εφαρμόζονται στα δόντια για να τα φέρουν στις τελικές τους, ίσιες θέσεις σχεδιάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α από την εταιρεία Align Technology.

Το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένο στη βιολογία των δοντιών και των γνάθων και υπολογίζει με απόλυτη ακρίβεια τις δυνάμεις που χρειάζονται για να μετακινήσουν κάθε δόντι ξεχωριστά. Έτσι οι δυνάμεις που ασκούνται μέσω των ναρθήκων στα δόντια των ασθενών είναι μικρής έντασης και είναι γνωστές από την αρχή της θεραπείας ενώ κάθε νάρθηκας μετακινεί συγκεκριμένα δόντια κάθε φορά και όχι όλα μαζί. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία απόλυτα προβλέψιμη θεραπεία!
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού